ΣΥΧΝΕΣ ΑΠΟΡΙΕΣ

Η Theoprofil διαθέτει το μεγαλύτερο στοκ πάνελ στην Ελλάδα. Παρόλα αυτά είναι αδύνατον να έχει ετοιμοπαράδοτα όλα τα χρώματα.

Τα χρώματα που είναι άμεσα ετοιμοπαράδοτα σε μεγάλες ποσότητες για τα πάνελ οροφής είναι τα εξής:

 • Ral 9002 White Gray
 • Ral 3013 Tomato Red Ral
 • 6005 Moss Green Ral
 • 7015 Slate Grey

Υπάρχουν και άλλα χρώματα ετοιμοπαράδοτα για πάνελ οροφής αλλά και για πάνελ πλαγιοκάλυψης, αλλά σε μικρές ποσότητες.

Σε περίπτωση που επιθυμείτε κάποιο άλλο χρώμα, θα πρέπει τα μ² που χρειάζεστε να είναι πάνω από 200 μ². Σε διαφορετική περίπτωση θα πρέπει να προκαταβάλετε το 30% της αξίας των μ² που επιθυμείτε να αγοράσετε και να μας δώσετε μία προθεσμία 30 εργάσιμων ημερών για να σας παραδώσουμε τα πάνελ στο χρώμα της αρεσκείας σας.

Δίνοντας μας την προκαταβολή, η παραγγελία σας μπαίνει αυτομάτως σε καθεστώς back order, και σε περίπτωση που υπάρχει παραγγελία για το ίδιο χρώμα και το ίδιο πάχος πάνελ, από άλλους εν δυνάμει πελάτες μας, και το σύνολο των μ² των συνολικών παραγγελιών φτάνει τα 200 μ², τότε θα παραλάβετε το προϊόν σας μέσα στις 30 εργάσιμες μέρες.

Σε διαφορετική περίπτωση θα σας επιστραφούν τα χρήματα στο ακέραιο μετά το πέρας των 30 εργάσιμων ημερών. 

Theoprofil – Εμπιστευθείτε τους ειδικούς των επικαλύψεων και των πλαγιοκαλύψεων!

 

Πάνελ οροφής - Theoprofil.com

Ερώτηση: Τι είναι η αλληλοεπικάλυψη (overlap) του πάνελ οροφής και πως εφαρμόζεται?

Απάντηση: αλληλοεπικάλυψη του πάνελ είναι όταν ενώνουμε δύο κομμάτια πάνελ οροφής σε ένα.

Ερώτηση: Πως μπορώ να κάνω κάτι τέτοιο?

Απάντηση: Είναι απλό! Εμείς θα κάνουμε τη «βρόμικη» δουλειά και εσείς την εύκολη.

Ερώτηση: Δηλαδή τι θα κάνει η Theoprofil και τι εγώ?

Απάντηση: Η Theoprofil θα αναλάβει να κόψει με ειδικό εργαλείο την κάτω λαμαρίνα του πάνελ κατά μήκος του πάνελ. Η κοπή αυτή θα γίνει σε απόσταση 20 εκατοστών από την άκρη του πάνελ προς το μέσο του πάνελ. Εσείς θα παραλάβετε τα πάνελ με την κάτω λαμαρίνα κομμένη στο σημείο αυτό, και το μόνο που θα πρέπει να κάνετε είναι να την τραβήξετε με το χέρι σας για να ξεκολλήσει από τον αφρό της πολυουρεθάνης, πράγμα το οποίο γίνεται πολύ εύκολα. Στη συνέχεια θα αφαιρέσετε τον αφρό πολυουρεθάνης σε αυτό το σημείο ξεκολλώντας τον από την άνω λαμαρίνα του πάνελ. Μετά από αυτό θα έχουμε ένα πάνελ που κοιτώντας το από το πλάι και αν υποθέσουμε ότι το πάνελ είναι τεσσάρων μέτρων, θα βλέπουμε το εξής: Η πάνω λαμαρίνα θα έχει μήκος 4 μέτρα και η κάτω λαμαρίνα 3,80 μέτρα. Άρα έχουμε τα 20 εκατοστά της επάνω λαμαρίνας να προεξέχουν χωρίς να έχουν αφρό κολλημένο από κάτω, και να είναι έτοιμα να αλληλοεπικάλυψουν την λαμαρίνα του επόμενου πάνελ. Μετά την αλληλοεπικάλυψη θα έχουμε 20 εκατοστά διπλής λαμαρίνας στο πάνω μέρος του ενιαίου πλέον πάνελ.

Ερώτηση: Πότε κάνουμε αλληλοεπικάλυψη?

Απάντηση: αλληλοεπικάλυψη κάνουμε για τρεις πιθανούς λόγους.

Αν έχουμε στέγη μεγαλύτερη από 16 μέτρα μήκος. Το πάνελ παράγεται μέχρι 16 μέτρα, οπότε αναγκαστικά πρέπει να κάνουμε αλληλοεπικάλυψη.

Αν θέλουμε να αγοράσουμε πάνελ με μεγαλύτερα από 4 μέτρα μήκος Β΄ διαλογής. Επειδή τα πάνελ Β΄ διαλογής σπάνια είναι διαθέσιμα με μεγαλύτερο μήκος από 4 μέτρα, κάνουμε αλληλοεπικάλυψη.

Αν εκεί που πρόκειται να γίνει το έργο δεν μπορεί να παρκάρει γερανός για να σηκώσει πάνελ μεγάλου μήκος, ο πελάτης τα παραγγέλνει σε μικρότερο μήκος, έτσι ώστε να μπορέσει να τα σηκώσει με μικρότερο γερανό ή ακόμα δένοντας τα και τραβώντας τα με τριχιές από τοι μπαλκόνι ή την ταράτσα του. Και σε αυτή την περίπτωση πρέπει να γίνει αλληλοεπικάλυψη.

Ερώτηση: Μέχρι πόσα τεμάχια πάνελ σύνολο μπορώ να κάνω αλληλοεπικάλυψη?

Απάντηση: Απεριόριστα.

Ερώτηση: Υπάρχει περίπτωση στο σημείο της υπερκάλυψης να βάλει η στέγη μου νερά?

 Απάντηση: Κατηγορηματικό ΟΧΙ. Είναι αδύνατον να βάλει η στέγη σας νερά, εκτός και αν έχετε κλίση λιγότερη από 10 μοίρες, αλλά στην περίπτωση αυτή, εφαρμόζουμε μία ειδική μαστίχα στεγανοποίησης που έχει εγγύηση εφόρου ζωής.

Ερώτηση: Υπάρχει κάτι σημαντικό που πρέπει να ξέρω σχετικά με την αλληλοεπικάλυψη?

Απάντηση: Υπάρχει κάτι πάρα πολύ σημαντικό. Θα πρέπει να μας ενημερώσετε από ποια πλευρά θα ξεκινήσετε να επικαλύπτετε την οροφή του κτιρίου σας. Δηλαδή αν θα ξεκινήσετε να βιδώνετε τα πάνελ από τη δεξιά πλευρά προς την αριστερή ή ακριβώς αντίθετα. Ανάλογα με την περίπτωση εμείς θα κόψουμε την κάτω πλευρά του πάνελ σε διαφορετικό σημείο!

Theoprofil – Εμπιστευθείτε τους ειδικούς των επικαλύψεων και των πλαγιοκαλύψεων!

Ερώτηση: Μέχρι τι μάξιμουμ διαστάσεις μπορώ να κατασκευάσω οικίσκο χωρίς σιδερένιο σκελετό?

Απάντηση: Μέχρι 3 x 2 x 2.5 (ΜxΠxΥ) είναι εφικτό να κατασκευάσουμε οικίσκο χωρίς σιδερένιο σκελετό.

Ερώτηση: Οι διαστάσεις με καλύπτουν, αλλά δεν γνωρίζω πως να τον κατασκευάσω. Πως μπορώ να μάθω τον τρόπο κατασκευής του?

Απάντηση: Η Theoprofil διαθέτει ειδικό τμήμα μελέτης αυτοφερόμενων οικίσκων που σας δίνει συμβουλές ανιδιοτελώς ακόμα και αν δεν αγοράσετε πάνελ από εμάς! Η συμβουλή δεν κοστίζει τίποτα σε εμάς, άρα ούτε και σε εσάς! Εμείς το μόνο που σας ζητάμε ανταποδοτικά είναι να πείτε έναν καλό λόγο σε ένα φίλο, αν φυσικά το θέλετε.

Theoprofil – Εμπιστευθείτε τους ειδικούς των επικαλύψεων και των πλαγιοκαλύψεων!

Ερώτηση: Αποφάσισα να επικαλύψω την οροφή μου με ασφαλτικά κεραμίδια αντί για πάνελ γιατί τα θεωρώ πιο κομψά και πιο μίνιμαλ από τα κεραμίδια πάνελ. Το πρόβλημα μου είναι τι θα κάνω με τη θερμομόνωση της στέγης ?

Απάντηση: Τα ασφαλτκά κεραμίδια για να τοποθετηθούνε χρειάζονται απαραίτητα τρία προϊόντα κάτω από αυτά. Συγκεκριμένα χρειάζονται ξυλόπλακες OSB, οι οποίες θα βιδώσουν επάνω στα καδρόνια, για να δημιουργήσουν ένα επίπεδο υπόστρωμα, πάνω στο οποίο θα τοποθετήσουμε τη μόνωση της σκεπής, η οποία ιδανικά θα πρέπει να είναι εξιλασμένη πολυστερίνη βάρους 38 κιλών / μ3, και πάνω από τις πλάκες τις πολυστερίνης θα πρέπει να τοποθετήσουμε ασφαλτόπανο, έτσι ώστε σε περίπτωση που για κάποιο λόγο τα ασφαλτικά κεραμίδια κάνουν ρωγμή στην επιφάνειά τους το νερό να μην πέσει στις ξυλόπλακες OSB και τις σαπίσει. Επαφίεστε λοιπόν την επένδυσή σας, σε μία ασφαλτική μεμβράνη (ασφαλτόπανο), ένα φθηνό προϊόν που παράγεται πολλές φορές στην Κίνα χωρίς κανένα πιστοποιητικό. Όταν λοιπόν τα ασφαλτικά κεραμίδια κάνουν ρωγμή – κάτι τέτοιο συμβαίνει περίπου στα 15 χρόνια στα επώνυμα προϊόντα και στην 8ετία στα Τούρκικα και Κινέζικα προϊόντα- θα έχετε μία μεμβράνη σε πάχος τσιγαρόχαρτου να σας προστατέψει ή οποία και αυτή πιθανόν να είναι Κινέζικο προϊόν χωρίς πιστοποιήσεις?

Ερώτηση: Ναι αλλά εγώ θα αγοράσω επώνυμα κεραμίδια και επώνυμη ασφαλτική μεμβράνη. Οπότε δεν θα υπάρξει πρόβλημα. Σωστά?

Απάντηση: Διότι στα 15 χρόνια που σε ποσοστό 95% θα υπάρξει πρόβλημα με τα ασφαλτικά κεραμίδια -ακόμα και τα επώνυμα- πόσο νερό θα μπορέσει να αντέξει η επώνυμη ασφαλτική μεμβράνη, μέχρι και αυτή να παραδώσει πνεύμα?

Ερώτηση: Οπότε τι μπορώ να κάνω για να έχω το κεφάλι μου ήσυχο, ότι στο μέλλον δεν θα έχω προβλήματα να λύσω?

Απάντηση: Θα αντικαταστήσετε τα τρία υλικά (ξυλόπλακες OSB, εξιλασμένη πολυστερίνη, και ασφαλτική μεμβράνη) με ένα μόνο υλικό: πάνελ πολυουρεθάνης πλαγιοκάλυψης!

Ερώτηση: Και τι θα κερδίσω?

Απάντηση: Θα κερδίσετε χρήματα από μεροκάματα, διότι χρειάζονται παραπάνω μεροκάματα για να τοποθετήσεις τρία υλικά αντί για ένα. Επίσης τα πάνελ είναι πιο ελαφριά από τις ξυλόπλακες, άρα και πιο εύχρηστα. Όταν το ασφαλτικό κεραμίδι κάνει αστοχία σε βάθος χρόνου από την ηλιακή ακτινοβολία, από κάτω θα υπάρχει πάνελ το οποίο δεν θα αφήσει το νερό να διεισδύσει μέσα στο σπίτι μας. Παράλληλα το πάνελ έχει καλύτερο συντελεστή μόνωσης λ=0.215 σε σχέση με την πολυστερίνη που έχει λ=0,230 . (Ο αριθμός όσο μικρότερος είναι τόσο καλύτερη είναι η συμπεριφορά ενός προϊόντος στην αντίσταση του σε θερμοκρασιακές μεταβολές).

Ερώτηση: Εντάξει όλα τα παραπάνω αλλά γιατί να βάλω πάνελ πλαγιοκάλυψης στη στέγη μου και όχι οροφής?

Απάντηση: Γιατί το πάνελ πολυουρεθάνης πλαγιοκάλυψης όπως είναι λείο, είναι το ιδανικό προϊόν να αντικαταστήσει τις ξυλόπλακες, και επίσης επειδή έχει μέσα το μονωτικό αφρό είναι το ιδανικό προϊόν να αντικαταστήσουμε την εξιλασμένη πολυστερίνη. Τέλος επειδή από πάνω έχει τη λαμαρίνα, είναι ιδανικό με τη λαμαρίνα να αντικαταστήσουμε και το ασφαλτόπανο. Και το πλεονέκτημα είναι ότι δεν καρφώνουμε πλέον τα ασφαλτικά, αλλά τα βιδώνουμε επάνω στο πάνελ της πλαγιοκάλυψης με αυτοδιάτρυτες βίδες στον χρωματισμό του πάνελ που αγοράσατε. Όλα τα παραπάνω δεν μπορούν να γίνουν με πάνελ οροφής διότι εκείνα έχουν τραπέζια και δεν έχουν λεία επιφάνεια για να μπορεί να στρωθεί σωστά το ασφαλτικό κεραμίδι επάνω του.

Ερώτηση: Θεωρητικά είναι το τέλειο αντικατάστατο. Πρακτικά όμως δεν είναι πιο ακριβό συνολικά από τα τρία προϊόντα που αντικαθιστά?

Απάντηση: και όμως δεν είναι! Και δεν είναι γιατί δεν υπάρχει λόγος να αγοράσετε πάνελ Α΄ποιότητας, παρά Β΄ διαλογής. Το Β΄ διαλογής μπορεί να έχει αισθητικές ατέλειες, αλλά εν προκειμένου οι ατέλειες δεν θα φαίνονται γιατί αφενός στην επάνω επιφάνεια του πάνελ, θα στρωθεί το πισσοκεράμιδο, στην δε κάτω πλευρά του πάνελ, το ταβάνι εσωτερικά ως συνήθως «πετσώνετε» με ραμποτέ ξυλεία.

Ερώτηση: Μία τελευταία ερώτηση. Ας υποθέσουμε ότι τα χρόνια περνάνε και το πισσοκεράμιδο ραγίσει από την ηλιακή ακτινοβολία και το νερό περάσει προς το πάνελ. Το πάνελ που είναι τύπου πλαγιοκάλυψης και έχει στις ενώσεις ανά πλάκα πάνελ αρμό, το νερό δεν θα μπει μέσα στον αρμό και στη συνέχεια, δεν θα περάσει μέσα στη στέγη?

Απάντηση: Θα φροντίσετε να μην γίνει κάτι τέτοιο, διότι κατά την εφαρμογή των πάνελ στο σημείο που ενώνονται μεταξύ τους – θηλυκό με αρσενικό – θα φροντίσετε να βάλετε στεγανοποιητική μαστίχα την οποία μπορούμε να σας την παρέχουμε και έχει εγγύηση γήρανσης κατά της ηλιακής ακτινοβολίας. Πέραν τούτου, και μία απλή σιλικόνη να τοποθετήσετε ίδιο αποτέλεσμα θα έχετε. Διότι σε εκείνο το σημείο η ηλιακή ακτινοβολία δεν μπορεί να φτάσει έτσι ώστε να καταστρέψει την σιλικόνη. Επιπλέον, ακόμα και αν υποθέσουμε ότι η ηλιακή ακτινοβολία θα έφτανε εκεί, η σιλικόνη ή η μαστίχα είναι μέσα στο λούκι που ενώνει το θηλυκό με το αρσενικό, με αποτέλεσμα να μην μπορέι να την ¨δει» ποτέ ο ήλιος. Οπότε είναι φύση αδύνατον να περάσει νερό προς το κάτω μέρος της στέγης.

Theoprofil – Εμπιστευθείτε τους ειδικούς των επικαλύψεων και των πλαγιοκαλύψεων!

Τα πάνελ πολυουρεθάνης οροφής – στέγης, αποδείχθηκε ότι είχαν μία ευπάθεια! Η ευπάθεια τους είναι ότι το κάτω μέρος της λαμαρίνας του οξειδώνετε!

Ερώτηση: Πότε οξειδώνετε το κάτω μέρος της λαμαρίνας ενός πάνελ και υπό ποιες συνθήκες?

Απάντηση: Το κάτω μέρος της λαμαρίνας του πάνελ οξειδώνετε κατ΄ εκτίμηση μετά το πέρας 8 ετών από την ημέρα που τα τοποθετήσαμε σε μία και ΜΟΝΑΔΙΚΗ περίπτωση. Η περίπτωση αυτή είναι να επικαλύψουμε μία σκεπή στάβλου ή ποιμνιοστασίου ή κοτετσιού. Γενικά να επικαλύψουμε μία οροφή ενός κτιρίου που μέσα διαβιώνουνε ζώντα ζώα. Τα ζώντα ζώα ουρούν με αποτέλεσμα συμπυκνώματα υγρασίας αμμωνίας που προέρχονται από τα ούρα τους, να επικάθονται στο κάτω μέρος της λαμαρίνας του πάνελ με αποτέλεσμα να το οξειδώνουν μακροπρόθεσμα.

Ερώτηση: Πως μπορώ να αποφύγω κάτι τέτοιο?

Απάντηση: Η Theoprofil πρωτοπόρος στα μυστικά της κατασκευής ενός πάνελ πολυουρεθάνης, εισήγαγε από την Ιταλία ένα ειδικό φύλλο αλουμινίου το λεγόμενο «stucco», με ελάχιστο πάχος έτσι ώστε να κρατηθούν τα κοστολόγια χαμηλά και αντικατέστησε το έλασμα της κάτω λαμαρίνας με το συγκεκριμένο φύλλο αλουμινίου! Στην πορεία για ακόμα χαμηλότερο κόστος αγοράς, η εταιρίες κατασκευής πάνελ πολυουρεθάνης εισήγαγαν ένα αντικατάστατο του φύλλου αλουμινίου, το οποίο είναι ένα χοντρό αλουμινόχαρτο οπλισμένο με ίνες πολυεστέρα.

Ερώτηση: Σήμερα ποιό από τα δύο προϊόντα διαθέτει η Theo Profil?

Απάντηση: Και τα δύο! Η διαφορά είναι της τάξης του 1.5 ευρώ (με Φ.Π.Α.) με ακριβότερο και ανθεκτικότερο το φύλλο αλουμινίου σε σχέση με το αλουμινόχαρτο.

Eρώτηση: Που είναι ανθεκτικότερο το φύλλο αλουμινίου τύπου stucco σε σχέση με το απλό αλουμινόχαρτο?

Απάντηση: Όσων αφορούν το θέμα της οξείδωσης και τα δύο είναι εξίσου ανθεκτικά. Η διαφορά τους έγκειται στην ανθεκτικότητα τους στην τοποθέτηση, όπου μπορεί το αλουμινόχαρτο να σκιστεί εύκολα αν δεν είμαστε προσεκτικοί. Για να μην τρομοκρατήστε δεν χρειάζεται ευλαβική προσοχή αλλά μόνο λίγο παραπάνω προσοχή.

Theoprofil – Εμπιστευθείτε τους ειδικούς των επικαλύψεων και των πλαγιοκαλύψεων!

Ερώτηση: Γνωρίζει κανείς αν τα πάνελ πολυουρεθάνης αυτά που χρησιμοποιούμε για να κατασκευάσουμε προκάτ, δημιουργούν κάποιο πρόβλημα στην υγεία με την μακροχρόνια παραμονή σε αυτούς τους χώρους ; Ή αν υπάρχει κάποιο χρονικό διάστημα στο οποίο μπορείς να ζήσεις μέσα σε αυτούς τους χώρους ; Κάτι άκουσα ότι μετά από 3 χρόνια δημιουργείται ένας μύκητας. Αληθεύει;

Απάντηση: Το ότι δημιουργείται ένας μύκητας είναι μύθος. Όλες οι επαγγελματικές καταψύξεις και συντηρήσεις τροφίμων (ψυκτικοί θάλαμοι) είναι κατασκευασμένοι από πάνελ πολυουρεθάνης για τις γνωστές θερμομονωτικές τους ιδιότητες και για τις λείες επιφάνειες που καθαρίζονται και απολυμαίνονται με ασφάλεια και ευκολία σε σχέση με οποιοδήποτε άλλο πορώδες ή μη πορώδες υλικό. Αλίμονο αν είχαν αποικίες μυκήτων οι ψυκτικοί θάλαμοι. Θα είχαμε αρρωστήσει όλοι από σαλμονέλα, δηλητηριάσεις και γαστρεντερίτιδα…..

Τέλος να μην ξεχνάμε ότι το ψυγείο στο σπίτι μας και πολλά από τα πλαστικά του αυτοκινήτου μας είναι κατασκευασμένο από πάνελ πολυουρεθάνης.

Theoprofil – Εμπιστευθείτε τους ειδικούς των επικαλύψεων και των πλαγιοκαλύψεων!

Ερώτηση: Τα πάνελ πολυουρεθάνης είναι καρκινογόνα?

Απάντηση: Ασφαλώς και δεν είναι. Ας μην ξεχνάμε ότι το ψυγείο στο σπίτι μας είναι κατασκευασμένο από πάνελ πολυουρεθάνης. Πάρα πολλά πλαστικά στο αυτοκίνητό μας είναι επίσης κατασκευασμένα από πολυουρεθάνη. Γενικά αυτές οι φήμες είναι ανυπόστατες και συνήθως αναφέρονται από ανθρώπους που είτε είναι ημιμαθείς, είτε πωλούν ανταγωνιστικά προϊόντα. ΔΕΝ είναι δυνατόν σε όλες της χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης να παράγονται και να πωλούνται καρκινογόνα πάνελ, καρκινογόνα αυτοκίνητα και καρκινογόνα ψυγεία επί τόσα χρόνια και να εξακολουθεί η παραγωγή τους…

Theo Profil – Εμπιστευθείτε τους ειδικούς των επικαλύψεων και των πλαγιοκαλύψεων!

Ερώτηση: Τι καταδεικνύει για τα πάνελ η προδιαγραφή Βs2d0;

Απάντηση: Η ευρωπαϊκή οδηγία UNE – EN13501-1:2007 + A1 2009 Fire classification of construction products and building elements προδιαγράφει τον δείκτη ακουστότητας των κατασκευαστικών υλικών και των οικοδομικών υλικών. Η συγκεκριμένη ευρωπαϊκή οδηγία πρωτοεμφανίστηκε το 2002 για να αντικαταστήσει την παλιομοδίτικη Γερμανική οδηγία περί ακουστότητας κατασκευαστικών υλικών DIN 4102 και της συγγενικής Αγγλικής BS 476. To 2007 τον Ιανουάριο αναθεωρήθηκε και τελικά το 2009 συγγράφηκε η τελική προδιαγραφή όπως την ξέρουμε μέχρι σήμερα.

Ερώτηση: Θα μου πείτε κάποιες παραπάνω λεπτομέρειες;

Απάντηση: Βεβαίως! Αυτό το αρκτικόλεξο Bs2d0 σαφώς και κάτι σημαίνει. Ας ξετυλίξουμε το κουβάρι απομονώνοντας σιγά – σιγά ένα προς ένα τα γράμματα και τους αριθμούς! 

Η πρόταση Βs2d0 χωρίζεται σε 3 μπλοκς. Το Μπλοκ που αποτελείτε από το πρώτο γράμμα, το μπλοκ που αποτελείτε από το δεύτερο γράμμα συνδυαστικά με τον αριθμό και από το μπλοκ που αποτελείται από το τρίτο γράμμα συνδυαστικά με τον αριθμό. Εδώ λοιπόν με κάθετους σας δείχνουμε τα τρία μπλοκ των προδιαγραφών Β / s2/ d0.

To πρώτο γράμμα δείχνει τον δείκτη αναφλεξιμότητας. Μπορεί να συμβολιστεί με τα γράμματα Α1 είτε Α2 είτε B, είτε C, είτε D, είτε E, είτε F από τον καλύτερο δείκτη προς τον χειρότερο.

Το δεύτερο γράμμα συνδυαστικά με τον αριθμό δείχνει τον δείκτη εκπομπών καπνού κατά την καύση του υλικού. Μπορεί να είναι s1 είτε s2, είτε s3 από τον καλύτερο δείκτη προς τον χειρότερο

Το τρίτο γράμμα συνδυαστικά με τον αριθμό δείχνει τον δείκτη του σταλάγματος των φλεγόμενων υλικών που έχουν καταρρεύσει (φανταστείτε της σταγόνες της ηλεκτροκόλλησης). Αυτός μπορεί να είναι d0 είτε d1 είτε d2 από τον καλύτερο προς τον χειρότερο.

Ερώτηση: Τι δείκτη ακουστότητας έχουν το πάνελ πολυουρεθάνης;

Απάντηση: Το πάνελ πολυουρεθάνης που αγοράζεται από τα καταστήματα είναι ένα προϊόν σειράς και κατηγοριοποιείται ως Ds3d0. Αν μας παραγγέλνατε ένα σπέσιαλ προϊόν τότε θα έφτανε την προδιαγραφή Βs2do.

Ερώτηση: Και πιο είναι αυτό το σπέσιαλ προϊόν;

Απάντηση: Είναι τα πάνελ ισοκυανίου, τα οποία έχουν σαν χημική βάση τον πολυεστέρα.

Ερώτηση: Είναι ακριβότερα;

Απάντηση:Η ποιότητα και η ασφάλεια δεν δωρίζονται αλλά αγοράζονται. Είναι λίγο ακριβότερα (περίπου 2.5 ευρώ μ2) αλλά αξίζει τον κόπο όταν πρόκειται μέσα να στεγάσετε την οικογένεια σας.

Ερώτηση: Μπορείτε να μας αναφέρετε τις ακριβείς διαφορές;

Απάντηση: Ασφαλώς! Τα πάνελ πολυουρεθάνης ανήκουν στην κατηγορία D που σημαίνει ότι είναι εύκολα αναφλεξιμο. Προσοχή όχι πολύ, ούτε πάρα πολύ εύκολα. Μην ξεχνάμε ότι υπάρχουν ακόμα δύο κατηγορίες υποδεέστερες. Αντίθετα με τα πολυισοκυανίου που ανήκουν στην κατηγορία B που σημαίνει ότι είναι μη αναφλέξιμα σε ποσοστό 98%! Τα πάνελ πολυουρεθάνης όταν καίγονται βγάζουν μεγάλη εκπομπή καπνού, αντίθετα με τα πολυισοκυανίου που έχον μικρή προς μεσαία εκπομπή καπνού. Εδώ να αναφέρουμε ότι ο καπνός της καύσης είναι ο νούμερο ένα κίνδυνος για λιποθυμία του ανθρώπου με αποτέλεσμα να κινδυνεύει να καεί ζωντανός όντας λιπόθυμος. Όσο για την αποκόλληση φλεγόμενων κομματιών από την καύση τους, πρώτα πρέπει να καταρεύσει η λαμαρίνα του πάνελ στους 1000 περίπου βαθμούς κελσίου και ύστερα επειδή και τα 2 ανήκουν στην κορυφαία κατηγορία d0, σημαίνει ότι αντέχουν τουλάχιστον 600 βαθμούς κελσίου μέχρι να αρχίσουν να καταρρέουν τα πρώτα κομμάτια, οπότε προφανώς και το κτίριο θα έχει εκκενωθεί.

Ερώτηση: Σε σχέση με τα πάνελ πετροβάμβακα δείχνουν καλύτερη συμπεριφορά ή χειρότερη;

Απάντηση: δείχνουν την ίδια αλλά με διαφορετικά πάχη. Δηλαδή την απόδοση του πάνελ πετροβάμβακα με πάχος 80 χιλιοστών την έχουμε με πάνελ 100 χιλιοστών σε πάνελ ισοκυανίου. Αντίστοιχα την απόδοση του πετροβάμβακα στα 100 χιλιοστά την έχουμε στα 200 χιλιοστά σε πάνελ πολυισοκυανίου.

Ερώτηση: Δηλαδή αργά ή γρήγορα τα πάνελ πετροβάμβακα θα καταργηθούν;

Απάντηση: Ασφαλώς όχι. Θα λέγαμε ότι λόγω δυσκολίας παραγωγής και μεγάλου κοστολογίου θα παραγκωνιστούν. Αλλά εκεί που υπάρχει ανάγκη για αντοχή 60 λεπτών φωτιάς και δεν υπάρχει χώρος να χρησιμοποιήσουμε πάνελ πολυισοκυανίου 200 χιλιοστών που έχει ακριβώς την ίδια αντοχή, θα χρησιμοποιούμε πάνελ πετροβάμβακα. Αλλά στην αντοχή 15 και 30 λεπτών αντίστοιχα, η αγορά θα οδηγηθεί σε πάνελ πολυισοκυανίου, γιατί είναι φθηνότερα και ελαφρύτερα και κατά την τοποθέτηση τους και δεν αναπνέεις τις βλαβερές ίνες του πετροβάμβακα που σου προκαλούν φαγούρα και φτάρνισμα.

Ερώτηση: Η πυροσβεστική υπηρεσία της Ελλάδας αποδέχεται την ευρωπαϊκή οδηγία UNE – EN13501-1:2007 + A1 2009 Fire classification of construction products and building elements ή εξακολουθούν να προτείνουν πάνελ πετροβάμβακα;

Απάντηση: Βεβαίως, εφόσων της προσκομιστούν πιστοποιητικά.

Theoprofil – Εμπιστευθείτε τους ειδικούς των επικαλύψεων και των πλαγιοκαλύψεων!

Ο συντελεστής θερμοπερατότητας ενός πάνελ πολυουρεθάνης συμβολίζεται με το λατινικό γράμμα k

Ο τύπος υπολογισμού της θερμοπερατότητας ενός πάνελ πολυουρεθάνης είναι ο εξής: k (W/m² Celsius)

Οπότε έχουμε τα εξής γινόμενα:

 ΕΦΑΡΜΟΓH  ΠΑΧΟΣ  k (W/m² °C)
 Απαίτηση εξαφάνισης συμπυκνωμάτων υγρασίας  20  0.80
 Ελάχιστες απαιτήσεις μόνωσης  30  0.70
 Απαίτηση κτιριακού κώδικα  40  0.53
 Αθλητικές εγκαταστάσεις  50  0.42
 Κλιματιζόμενα βιομηχανικά κτίρια  60  0.35
 Περιοχές με μεγάλο ψύχος  80  0.26
 Περιοχές με πολύ μεγάλο ψύχος  100  0.21

Ερώτηση: Τι πάχος πάνελ να αγοράσω?Αντιλαμβάνεστε λοιπόν ότι όσο μικρότερος είναι ο αριθμός του γινομένου τόσο μεγαλύτερη μόνωση διαθέτει ένα πάνελ.

 Απάντηση: Αγοράστε όσο πιο παχύ πάνελ αντέχει η τσέπη σας. Γιατί αν δεν δώσετε τα χρήματα (μία φορά) για να αγοράσετε παχύ πάνελ, θα τα δίνεται κάθε μήνα στην Δ.Ε.Η. για το παραπάνω ρεύμα που θα καίει το κλιματιστικό σας ή το παραπάνω πετρέλαιο που καίει ο λέβητας σας. Ασφαλώς άλλο πάχος χρειάζεται ένα υπόστεγο που πρόκειται να παρκάρουμε το αυτοκίνητό μας και άλλο πάχος η οροφή ενός σπιτιού στη Φλώρινα ή στο Νευροκόπι. Στην πρώτη περίπτωση προτείνουμε να αγοράσετε 30mm πάνελ και στην άλλη κατηγορηματικά 100mm

Σημαντική υποσημείωση: Οι συντελεστές k που δίνουμε παραπάνω είναι για πάνελ οροφής, για τα πάνελ πλευρικής κάλυψης να υπολογίσετε ελαφρώς υποδεέστερους συντελεστές στο ίδιο πάχος πάνελ.

Theo Profil – Εμπιστευθείτε τους ειδικούς των επικαλύψεων και των πλαγιοκαλύψεων!

Αυτή είναι μία από τις πιο κοινές ερωτήσεις που κάνουν οι πελάτες μας. Για να τα ξεδιαλύνουμε λίγο τα πράγματα ας τα πάρουμε με τη σειρά.

Πάνελ πολυουρεθάνης:

 • Ελαφρύ
 • Πολύ καλή έως εξαιρετική θερμομόνωση
 • Τέλεια υγρομόνωση
 • Μέτριος βαθμός πυραντοχής
 • Μέτριος δείκτης ηχομόνωσης (Σε μικρά πάχη)
 • Οικονομική τιμή

Πάνελ πολυισκοκυανουρέιτ:

 • Ελαφρύ
 • Πολύ καλή έως εξαιρετική θερμομόνωση 
 • Τέλεια υγρομόνωση
 • Μεγάλος βαθμός πυραντοχής
 • Μέτριος δείκτης ηχομόνωσης
 • Αρκετά οικονομικό

Πάνελ πετροβάμβακα:

 • Βαρύ
 • Μέτρια έως καλή θερμομόνωση
 • Τέλεια υγρομόνωση
 • Πολύ μεγάλος βαθμός πυραντοχής
 • Μεγάλος δείκτης ηχομόνωσης
 • Ακριβό

Πάνελ πετροβάμβακα ηχοαπορροφητικό:

 • Αρκετά βαρύ
 • Μέτρια έως καλή θερμομόνωση
 • Τέλεια υγρομόνωση
 • Μέτριος βαθμός πυραντοχής
 • Πολύ μεγάλος δείκτης ηχομόνωσης
 • Πολύ ακριβό

Από τα παραπάνω συμπεραίνουμε ότι τελικά το κάθε προϊόν παράγεται για να καλύψει κάποιες ανάγκες. Αυτό που κατά τη γνώμη μας είναι το προϊόν που θα κατακτήσει μεγαλύτερο μερίδιο αγοράς μέσα στην επόμενη πενταετία θα είναι το πάνελ πολυισοκυανουρέιτ. Είναι σχετικά φθηνό, είναι άκαυστο, είναι εύκολο στην τοποθέτησή του λόγω χαμηλού βάρους. Έχει τα πιο πολλά πλεονεκτήματα. Όχι πως τα άλλα πάνελ θα σταματήσουν να παράγονται. Απλά αυτό θα είναι το πάνελ «μπαλαντέρ» για γενική χρήση, θέση που σήμερα στην αγορά έχει το πάνελ πολυουρεθάνης.

Theoprofil – Εμπιστευθείτε τους ειδικούς των επικαλύψεων και των πλαγιοκαλύψεων!

Ερώτηση: Τι σημαίνει πάνελ διαλογής και τι πάνελ Β΄ διαλογής;

Απάντηση: Τα πάνελ διαλογής ή αλλιώς Β΄ διαλογής είναι το ίδιο και το αυτό. Απλά κάποιοι τα ονοματίζουν διαλογής και κάποιοι Β΄ διαλογής.

Ερώτηση: Τι διαφορά έχουν τα πάνελ διαλογής από τα πάνελ πρώτης ποιότητας;

Απάντηση: Έχουν τις κάτωθι διαφορές (Προσοχή δεν έχουν όλα αυτά που αναφέρουμε, αλλά ένα από αυτά ή πιθανόν δύο κατά περίπτωση).

Η μία πλευρά έχει ίδιο χρώμα, συγκεκριμένα Ral 9002 White Gray (Λευκό Γκρι) και η άλλη πλευρά διάφορα χρώματα. Παράδειγμα: Έστω ότι έχουμε αγοράσει 10 πάνελ εκ των οποίων τοποθετούμε την Ral 9002 White Gray πλευρά στο έξω μέρος του κτιρίου και την πλευρά με τα διαφορετικά χρώματα στην μέσα πλευρά του κτιρίου. Σαφώς και μπορούμε να κάνουμε το αντίθετο. Δηλαδή να τοποθετήσουμε στην εξωτερική πλευρά τα διαφορετικά χρώματα και στην εσωτερική το χρώμα Ral 9002 White Gray

Ο αφρός πολυουρεθάνης αντί για να έχει βάρος 40 κιλά / μ³ έχει π.χ. 38 κιλά / μ³

Έχουν πιθανή γρατσουνιά (Δεν ισχύει πάντα και δεν είναι De Facto ότι θα είναι γρατσουνισμένα). Αν υποθέσουμε ότι η γρατσουνιά είναι στην πλευρά με τα διαφορετικά χρώματα και η Ral 9002 White Gray (Λευκό γκρι) που θα είναι εμφανής εξωτερικά, τότε τα πράγματα γίνονται ακόμα καλύτερα.

Έχουν πιθανό βουλιαγματάκι (Δεν ισχύει πάντα και δεν είναι De Facto ότι θα έχει βουλιαγματάκι) Αν υποθέσουμε ότι το βουλιαγματάκι είναι στην πλευρά με τα διαφορετικά χρώματα και η Ral 9002 White Gray (Λευκό γκρι) που θα είναι εμφανής εξωτερικά, τότε τα πράγματα γίνονται ακόμα καλύτερα.

Πιθανόν να έχουν διαφορετικές διαμορφώσεις. Δεν ισχύει πάντα και δεν είναι De Facto ότι θα έχουν διαφορετικές διαμορφώσεις) Αν υποθέσουμε ότι οι διαφορετικές διαμορφώσεις είναι στην πολύχρωμη πλευρά και η Ral 9002 White Gray (Λευκό γκρι) που θα είναι εμφανής εξωτερικά έχει την ίδια διαμόρφωση, τότε τα πράγματα γίνονται ακόμα καλύτερα.

Έχουν ένωση λαμαρίνας. Εξηγώ: Αν η παραγγελία στο εργοστάσιο που έβγαζε κόκκινο χρώμα διεκπεραιώθηκε, και η επόμενη παραγγελία είναι λευκή τότε ο χειριστής της μηχανής κολλάει το νέο χρώμα λαμαρίνα στο τέλος του παλαιού χρώματος με μία πανίσχυρη αυτοκόλλητη ταινία για να κάνει αλλαγή στο χρώμα της παραγγελίας. Σε εκείνο το σημείο το πάνελ έχει 2 λαμαρίνες υπερκαλυμμένες η μία με την άλλη και μία αυτοκόλλητη ταινία στα σόκορα της υπερκάλυψης.

Ερώτηση: Τι καλό έχουν τα πάνελ Β΄ Διαλογής;

 Απάντηση:

 • Είναι πολύ φθηνότερα
 • Δεν βάζουν νερό
 • Δεν βάζουν αέρα
 • Βάφονται

Ερώτηση: Μπορώ να βάψω τα διαφορετικά χρώματα με κάποιο τύπο βαφής για να έχω μία χρωματικά όμοια επιφάνεια?

Απάντηση: Ασφαλώς και μπορείτε με πολύ μεγάλη επιτυχία να τα βάψετε με ακρυλική βαφή ή βαφή τύπου ρελίφ έτσι ώστε να δείχνουν σαν σοβατισμένοι τοίχοι!

Ερώτηση: Τα πάνελ διαλογής μπορώ να τα παραγγείλω ανά πάσα στιγμή;

Απάντηση: Ασφαλώς όχι! Αν βρείτε πάνελ διαλογής σε διαστάσεις που σας βολεύουν δώστε μας μία προκαταβολή της τάξης του 30% για να τα δεσμεύσετε για 30 εργάσιμες μέρες. Προσοχή Σε περίπτωση που δεν τα αγοράσετε σε 30 εργάσιμες ημέρες χάνετε την προκαταβολή σας.

Ερώτηση: Δηλαδή τα πάνελ είναι δυσεύρετα;

Απάντηση:Εδώ και ένα χρόνο είναι δυσεύρετα και αυτό γιατί από τη στιγμή που έχει μειωθεί ο εμπορικός κύκλος των εταιριών παραγωγής πάνελ λόγω της υφιστάμενης οικονομικής κρίσης της χώρας μας, έχει μειωθεί και η παραγωγή των εταιριών, άρα έχουν μειωθεί και τα εν δυνάμει πάνελ Β΄ διαλογής.

Ερώτηση: Δεν βρήκα το πάνελ Β΄ διαλογής στις διαστάσεις και το χρώμα που ήθελα. Μπορώ να τα παραγγείλω στην Theoprofil;

Απάντηση: Κατηγορηματικά ΟΧΙ. Πάνελ Β΄ διαλογής δεν μπορεί να παραγγείλει κανένας πελάτης σε κανέναν έμπορο και κανένας έμπορος σε κανένα εργοστάσιο στον πλανήτη. Και δεν μπορεί να παραγγείλει γιατί το εργοστάσιο δεν μπορεί να του υποσχεθεί ότι κάτι θα πάει στραβά στην παραγωγή του, άρα θα παράγει και πάνελ διαλογής λόγω ατυχήματος στην γραμμή παραγωγής. Πόσο μάλλον να παραγγείλει συγκεκριμένο χρώμα και συγκεκριμένο μέγεθος…

Ερώτηση: Και δηλαδή πως μπορώ να αγοράσω πάνελ Β΄ διαλογής;

Απάντηση: Είναι πιο απλό από ότι νομίζετε. Τηλεφωνείτε στην Theoprofil, μας δηλώνετε το μήκος των πάνελ και τα τεμάχια που επιθυμείτε να αγοράσετε (Προσοχή όχι τα μ²) και αν έχουμε σε στοκ κάτι αντίστοιχο, μας προκαταβάλετε το 30% της αξίας των πάνελ και τα δεσμεύεται για 30 εργάσιμες ημέρες. *ΠΡΟΣΟΧΗ! Σε περίπτωση που δεν τα αγοράσετε σε 30 εργάσιμες ημέρες ΧΑΝΕΤΕ την προκαταβολή σας.

Ερώτηση: Υπάρχει περίπτωση στο μέλλον να βρίσκουμε πάνελ Β΄ διαλογής εύκολα όπως παλιά;

Απάντηση: Κατά τη γνώμη μας ΠΟΤΕ ΞΑΝΑ δεν θα βρίσκουμε το ίδιο εύκολα πάνελ Β΄ διαλογής όπως παλιά. Εκτός και να γίνει αυτό που εύχονται όλοι οι Έλληνες, δηλαδή να ανακάμψει η χώρα μας οικονομικά και να γίνουν όλα όπως παλιά…. Να αρχίσουν τα εργοστάσια να παράγουν πάνελ πολυουρεθάνης σε μεγάλες ποσότητες, και κατ΄ επέκταση να υπάρχουν και πολλά πάνελ Β΄ διαλογής.

Ερώτηση: Για ποια χρήση προτείνετε τα πάνελ Β΄ διαλογής;

Απάντηση: Για όλες τις χρήσεις. Π.χ. επικαλύψεις οροφών, προκάτ οικίσκους, ποιμνιοστάσια, στάβλους, υπόστεγα.

Ερώτηση: Μα πως να επικαλύψω την στέγη του σπιτιού μου, είτε να κατασκευάσω οικίσκο όταν τα πάνελ από τη μία πλευρά έχουν διαφορετικό χρώμα;

Απάντηση: Μπορείτε να τα βάψετε με ακρυλικό χρώμα ή χρώμα τύπου ρελιέφ. Μπορείτε να επενδύσετε τους πλευρικούς τοίχους του οικίσκου με γυψοσανίδα, είτε ακόμα μπορείτε να τοποθετήσετε την πλευρά με τα διαφορετικά χρώματα στην εξωτερική πλευρά της πλαγιοκάλυψης του οικίσκου και να την σοβατίσετε με ειδικό σοβά δύο συστατικών. Επίσης μπορείτε να επενδύσετε την εξωτερική πλευρά που έχει τα διαφορετικά χρώματα με φυσική πέτρα όπως στον οικίσκο της φωτογραφίας.

Άρα όπως καταλαβαίνετε οι λύσεις είναι πάρα πολλές. Και μάλιστα με τα χρήματα που θα γλιτώσετε, θα έχετε την ευχέρεια να σοβατίσετε ή να επενδύσετε με γυψοσανίδα ή να επενδύσετε με φυσική πέτρα, με αποτέλεσμα να έχετε στο τέλος ένα καλύτερο αισθητικό αποτέλεσμα. Ακούγεται απίστευτο αλλά είναι η πραγματικότητα!

Theoprofil – Εμπιστευθείτε τους ειδικούς των επικαλύψεων και των πλαγιοκαλύψεων!